tiistaina, tammikuuta 09, 2007

Vesijumppaa ja halliasioita

Olin tänään ohjaamassa vesijumppaa PAM:n 056 -osastolle. Siitä onkin jo aikaa, kun olen viimeksi vesijumppaa ohjannut. Nyt tuli taas tunne, että tätä pitäisi tehdä useamminkin. Jumppaajat näyttivät viihtyvän ja itsekin innostuin ohjaamisesta. Mikrofoonia en tietenkään saanut toimimaan, mutta onneksi minulla on kuuluva ääni. Joku muukin on tämänpäiväisten jumppareiden lisäksi niin tainnut joskus todeta… Huomasin myös, että vaikka en vesijumppaa ole pitkään aikaan vetänyt, oli ohjaaminen helpompaa kuin koskaan aikaisemmin. Ilmeisesti muun ohjaus- ja opetuskokemuksen lisääntymisestä on hyötyä.

Vesijumppa on harrastuksena todella hyvä. Se sopii melkein kaikille. Se tekee hyvää esimerkiksi reumaa sairastaville. Mieltäni lämmitti kerran kovasti se, kun eräs jumppaaja kertoi minulle, ettei ole kymmeneen vuoteen kyennyt hyppäämään tasajalkaa kuivalla maalla. Puolen vuoden vedessä hyppimisen jälkeen, hän kertoi pystyvänsä nyt sen tekemään. Jumppaamisessa riittää silti haastetta kovakuntoisellekin. Tehoja voi lisätä oman tahdon mukaan, veden toimiessa vastuksena. Vedessä liikkumisen paras puoli on se, että se rentouttaa ja rauhoittaa mieltä. Se, miksi vesijumppa harrastuksena ei kuitenkaan käy kaikille johtuu siitä, että uimahallissa käyminen maksaa niin paljon. Esimerkiksi aikuisen uimahallimaksu on Hämeenlinnassa 4,40 €. Jos vuodessa käy jumpassa 30 kertaa ja maksaa uimahallimaksun lisäksi jumppamaksun, tulee se aika kalliiksi. Kiukuttaa! Uimahallin pitäisi olla avoinna kaikille.

Erilaiset halliasiat ovat Hämeenlinnassa viime viikkoina puhuttaneet ihmisiä muutenkin. Hämeenlinnan kaupunki päätti antaa lisätukea jääliikuntaa harrastaville hämeenlinnalaisille nuorille. Tästä seuraa se, että ulkopaikkakuntalaiset juniorit joutuvat maksamaan korkeampia maksuja harrastamisestaan. On kuitenkin väärin, että juuri lapset laitetaan kärsimään näistä ratkaisuista. No ehkäpä nyt joissain kunnissa vihdoin herätään huomaamaan, mitä hyötyä kuntaliitoksesta olisi heillekin. Hämeenlinna tuottaa monia palveluja, joita myös ympäristökunnissa asuvat käyttävät. Ei sekään ole oikein, että muut noukkivat rusinat Hämeenlinnan leipomista pullista.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Olisin halunnut jotain liikesarjaa jota voisi viedä pienen ryhmänkanssa läpi.
Kiitos jos voin saada vinkkejä.